Hoe werkt Kerstkaarten.nl

Bij Kerstkaarten.nl kunt u meer dan 1.400 kaartjes online bekijken en bestellen. Hierbij kunt u zelf bepalen of u het kaartje helemaal zelf opmaakt of dit door ons laat doen en dus gebruik maakt van onze opmaakservice. Nadat u het kaartje helemaal af hebt, kunt u er voor kiezen om een pakket kaarten naar uzelf te laten sturen zodat u het kaartje kunt uitdelen / verder versturen of dat u dit direct door ons laat doen. Hieronder gaan we wat uitgebreider op de opties in.

Manier 1 - Zelf uw kaart opmaken
Als u een leuk kaartje hebt gevonden bij ons op de site, dan komt u via de knop Ontwerpen en bestellen in het opmaakprogramma van het kaartje terecht.

Hier kunt u het kaartje helemaal naar uw eigen wens opmaken. Dit kunt u zo uitgebreid doen als u zelf wilt. U kunt er voor kiezen om de bestaande opmaak aan te passen naar uw eigen teksten, maar u kunt ook een heel ander lettertype of tekstkleur gebruiken in het ontwerp.

Wilt u het gewicht en de geboortetijd aangeven met icoontjes? Via de extra afbeeldingen optie kunt u de icoontjes gemakkelijk aan het kaartje toevoegen. Staat het icoontje dat u wilt gebruiken niet in de goede kleur? Van al onze png bestanden kunt u de kleur gemakkelijk zelf aanpassen. Dit kan door een standaard kleur te kiezen uit het kleuroverzicht of door met het pipetje op de kleur in het kaartje te klikken.

Is uw ontwerp klaar of wilt u het opslaan om er later mee verder te gaan? Zorg dan dat u een account bij ons aanmaakt, zodat u direct een bewaarplek creëert.

Manier 2 - Wij maken de kaart voor u op
Mocht u het lastig vinden om zelf de opmaak van de kaart te verzinnen of heeft u hier geen tijd voor, dan kunt u gebruik maken van onze opmaakservice. Voor deze service betaalt u helemaal niets!

Onder de knop "Lukt het niet? Wij helpen u graag!" bij de kaart informatie komt u terecht in het bestelproces. Hierbij wordt er aan u gevraagd om u te registeren, dus een account bij ons aan te maken. Op die manier is er een plek waar we het kaartje voor u klaar kunnen zetten, waar u zelf ook gemakkelijk bij kunt.

Tijdens het bestellen, kunt u de tekst aanleveren voor in het kaartje. Dit kan via het tekstveld of door bijvoorbeeld een tekstbestand te uploaden. LET OP; u dient een van de twee opties te kiezen.

Zodra uw aanvraag bij ons is binnengekomen zullen wij proberen om tijdens kantooruren, jouw ontwerp binnen 4 uur klaar te zetten in uw account bij uw ontwerpen.

Bij het opmaken van uw kaartje letten wij voor u op de uitlijning en leesbaarheid van de tekst. Levert u ook afbeeldingen aan? Dan kijken we natuurlijk ook even naar de kwaliteit hiervan.

Zodra het ontwerp klaar staat nemen we contact met u op via het e-mailadres van uw account. U kunt dan zelf het kaartje gaan bekijken. Mocht u aan de hand van de opzet nog aanpassingen of vragen hebben? Stel ze dan gerust dan helpen we u verder.

Verzendmanier 1 - Set kaarten versturen
Wilt u de kaartjes zelf versturen/ in elkaar zetten of gewoon ongefrankeerd in de brievenbus van de buren kunnen gooien? Dan kunt u een set kaarten bestellen. U kiest zelf het aantal kaarten en enveloppen voor u de bestelling plaatst. Als de kaart uit meerdere onderdelen bestaat dan krijgt u van ons de accessoires los bijgeleverd zodat u thuis direct aan de slag kunt. Heeft u liever dat wij dit voor u doen maak dan gebruik van de in elkaar-zet-service.

Bent u van plan de enveloppen zelf te schrijven? Dan kunt u er voor kiezen om vooraf alvast de enveloppen bij uw kaart te bestellen. Zo kunt u die voor alle drukte alvast adresseren. Een tip van onze kant, bestel altijd iets meer enveloppen dan kaarten. Zo kunt u tijdens het schrijven een foutje maken zonder later een envelop tekort te komen.

Misschien ook leuk, tijdens het bestellen kunt u er voor kiezen om een sluitzegel aan u bestelling toe te voegen. Deze sticker is een leuke manier om die anders misschien saaie envelop een beetje op te fleuren.

Verzendmanier 2 - Kaarten direct laten versturen
Via de optie Kaarten direct adresseren kunt u de kaartjes direct door ons laten opsturen aan de mensen in uw adresboek.

U kunt via het adresboek in uw account gemakkelijk (van tevoren) de adressen toevoegen. U kunt er voor kiezen om dit handmatig te doen of om ons basisadresboek (Excel) te downloaden, in te vullen en te uploaden in uw account. Meer informatie over het gebruik van uw adresboek vindt u hier.

Voor het door ons direct laten versturen van de kaartjes betaalt u buiten de kaartprijs de dan geldende kosten voor de postzegel. Bestaat uw kaartje uit meerdere delen, dan maakt u automatisch gebruik van onze in-elkaar-zet service. Hier zit een meerprijs en een iets langere levertijd aan verbonden.